top of page
Търсене
pgtsamokov

20 години Асоциация на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България


Гимназиите по туризъм отбелязаха 20 години от учредяването на Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в хотел Интернационал, Златни пясъци с впечатляваща конференция на тема: „20 години Асоциация на училиащта по хотелиерство и ресторантьорство в България“ в периода 12 - 13.04.2022 г. От ПГТ Самоков участие взеха директорът на училището Борислава Хаджийска и Георги Лобутов.

Програмата през първия ден включваше доклад за историята на АУРХБ , изнесен от председателя на Асоциацията Малинка Маринова, филма за историята на Асоциацията и изпращане на директори, приключили своя професионален път.

На следващия ден от Оffice 1 представиха продукти и материали за работа в училище. Последва дискусия относно провеждането на ЗДИППК, обсъждане на вариант изпит чрез тест и споделяне на опит.

Бе организирана работна среща с туристическия бизнес – партньорство по пътя за качествено професионално образование, на която фирми работодатели и училища обсъждаха възможноситте за съвместна работа и перспективите пред туризма през летния сезон. 30 работодатели бяха заявили готовността си да примат ученици на стаж в хотели по морето.


На финала бе проведена техническа конференция за състезанията по професии, които пордължавахт в следващите дни.


ПТГ участва с двама представители от 11 Б клас в категориите "Най-добър млад барман" - Васил Борисов и Най-добър млад хотелиер" - Огнян Борисов.




61 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page