top of page
Търсене
pgtsamokov

Географски калейдоскоп за учениците ни


На 29.03.2022 г. ученици от осмите класове на Професионална гимназия по туризъм по покана на Местната комисия за противообществените прояви на малолетните и непълнолетните взеха участие в образователната играта „Географски калейдоскоп“.


Учениците се разделиха на два отбора от по 6 души. Първо бяха избрани капитаните на отборите, които от своя страна подбраха съотборниците си. Труден беше моментът за избор на имена на двата отбора. Дали да изберат име на известни откриватели като Колумб, или пък континент, възможностите са безброй. Накрая всички се обединиха около решението да използват имената на едни от най-красивите български планини Рила и Родопи. Иво Ивайлов от 10 б клас собственоръчно преди състезанието изрисува табелите с планини за отбор „Родопи“ и еделвайс за „Рила“.


Водещите на географското състезание започнаха с думите на Антоан дьо Сент Екзюпери „Географията е „майка на всички науки“, защото дава отговор на въпроса – „Какво има там?“ и приковаха вниманието на учениците.


Образователната игра се проведе в 5 оспорвани кръга: „Мистериозно загряване“, „Шеговита викторина“, „География на живот и смърт“, „Кой е по – бърз и точен?“ и „Царството на бог Нептун“. Играта между двата отбора беше оспорвана, но накрая „Родопи“ победиха с 13 точки, а „Рила“ им дишаха във врата с 12 точки.


Всички участници получиха награди, а организаторите останаха изключително доволни от ентусиазма и знанията на учениците. Представителите на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните бяха подготвили и специална игра за публиката на двата отбора под надслов „Черната кутия“.


Учениците, дошли да подкрепят участниците в „Географски калейдоскоп“, се справиха блестящо с поставените въпроси и спечелиха награди за отличните и бързи отговори. Образователната игра беше толкова забавна, че участниците в нея заявиха уверено, че ще участват и в други инициативи, организирани от Местната комисия за противообществени прояви на малолетните и непълнолетните.


Оля Георгиева




131 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

コメント


bottom of page