top of page
Търсене
pgtsamokov

Денят на търпението в ПГТ

Актуализирано: 30.03.2022 г.


25 март е Международен ден на търпението. Търпението е едно от най-важните качества, които човек трябва да притежава. За да бъдеш търпелив, трябва да умееш да контролираш ситуацията, себе си и емоциите си. Търпението е добродетел и е оценявано като най-ценното съкровище.


По този повод в Професионална гимназия по туризъм се проведоха редица дейности, инициирани от учениците с помощта на техните ръководители Даяна Михова, Оля Георгиева и заместник-директорa Михаил Михайлов. Под надслов „Подай ръка – бъди търпелив“ учениците от единадесети клас изготвиха презентация, която беше представена пред техните съученици от осми, девети и десети клас, които разбраха, че с търпение се постига повече, отколкото с лошо отношение.


Десетите класове изготвиха флаери с послания, които раздадоха на учители, ученици и непедагогически персонал с призива всички да бъдем по – търпеливи.


Всички ученици се отдадоха на творчески забавления и създадоха прекрасни рисунки с послания свързани с търпението. Произведения ще бъдат събрани в книга, която ще бъде поставена на видно място, за да могат възпитаниците на Професионална гимназия по туризъм да не забравят колко важно е да бъдат търпеливи и винаги да преброят до десет, преди да изрекат гневни слова към някого, защото думите не се забравят никога.


Международният ден на търпението премина с много усмивки и позитивно настроение.



113 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page