top of page
Търсене
  • pgtsamokov

Експедиция: “Робинзон”, дестинация: Царево


И това лято учениците от Професионална гимназия по туризъм се отправиха към поредното си приключение по Националната програма на Министерството на образованието и науката „България - образователни маршрути“. В горещите летни дни те поеха към китно градче, където Странджа се оглежда във водите на Черно море. Местните го знаят като Василико, Мичурин, а за нас днес той е просто Царево.


За кратка почивка и приятна разходка възпитаниците на гимназията бяха приютени от красивата и прохладна „Морска градина“ в Бургас. Ветровитото пространство между града и морето е един от най-красивите паркове в България, където могат да се видят различни видове растения от всички континенти. Най–вълнуващото преживяване за нашите пътешественици беше опознаването на крайбрежието на Царево с кораба „Робинзон“. Усмихнатият капитан Гунди, запозна учениците с историята на пристанището и градчето, разказа легендата за плаж „Нестинарка“ и реставрираната църквата “Успение Богородично”.


Ако някога имате път към Царево, да знаете, че там на пристанището има един морски фар, който е във формата на скулптура. Фарът изобразява тракийска богиня, направена от бронз, която символизира гостоприемството на града, както и фактa, че това е безопасно място за всеки моряк, идващ откъм морето. Ние наистина бяхме добре дошли и завинаги ще запазим само хубави спомени от това морско приключение. Благодарим сърдечно на ТА “Национал турс” за приятните преживявания и незабравими моменти.



64 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page