top of page
Търсене
pgtsamokov

Училищният турнир „Сблъсъкът на математиците“ – част от празничната седмица по повод 65-годишнината на ПГ по туризъм, Самоков


На 28 септември Професионалната гимназия по туризъм в Самоков организира шестото издание на училищния турнир „Сблъсъкът на математиците“, което се превърна във важна част от празничната седмица по повод 65-годишния юбилей на училището. Състезанието, проведено изцяло на английски език, имаше за цел да даде успешен старт на новата учебна година, като провери нивото на учениците и да ги предизвика в областта на математиката.


Участие взеха 112 ученици разпределени в 28 отбора от различни населени места, включително Самоков, село Говедарци, Костенец и Гара Елин Пелин. Денят се превърна в истински празник с разнообразни игри, спортни състезания, музика и развлечения за всички участници и гости.


Турнирът протече в два кръга. Първият кръг включваше задачи със затворени отговори, а вторият беше базиран на скоростта на решаване. Класиранията бяха изключително оспорвани, като отборите показаха много добри резултати. Задачите, които бяха съставени от членовете на клубовете по интереси „English Club“ и „Матемания“, дадоха възможност на учениците не само да демонстрират математическите си знания, но и да упражнят владеенето на английски език.


В края на турнира бяха връчени награди на отличилите се отбори, включително купи и грамоти, като и ръководителите получиха признание за своето участие и подкрепа. Организаторите изказаха своята благодарност към всички участници и подчертаха значимостта на събитието като обединител на ученици от различни населени места, свързани чрез тяхната любов към математиката и състезателния дух.


Турнирът, създаден по идея на бившия учител в гимназията Генади Генов, не само стимулира състезателите, но и допринесе за укрепването на връзките между училищата и общностите в региона, превръщайки се в една от най-запомнящите се части от юбилейната седмица.




51 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page